• Krysta Paramythi

Vegan frozen yogurt φράουλα του 5λέπτου μόνο με 4 υλικά

Το πιο δροσιστικό, ελαφρύ και υγιεινό frozen yogurt που θα φάμε φέτος φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα στο σπίτι!

Η ζέστη είναι too much αυτές τις μέρες και το σώμα μας ζητάει δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα και ζουμερά γεμάτα νερό φρουτάκια. Μετά τις φρουτοσαλάτες όμως και για να αλλάξουμε κάπως υφές και επίπεδο δροσιάς θέλω να πάμε σε ένα παγωμένο, υγιεινό και ελαφρύ μπωλ παγωτού και πιο συγκεκριμένα frozen yogurt με ελαφρώς ξινούτσικη γεύση φράουλας! Φτιάχνεται κυριολεκτικά μέσα σε 5 λεπτά και χρειάζεται υλικά που ενδεχομένως να έχουμε ήδη στην κουζίνα κι αν δεν έχουμε μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα. Κι αν δεν βρίσκουμε κατεψυγμένες φράουλες; Μπορούμε να καταψύξουμε φρέσκες αφού τις πλύνουμε και τις κόψουμε σε τέταρτα, απλώνοντας σε ένα μεγάλο ταψί ή δίσκο και βάζοντας στην κατάψυξη για 4 ώρες. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες χωρίς να τις καταψύξουμε αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να καταναλώσουμε άμεσα το frozen yogurt, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθεί απαραιτήτως στην κατάψυξη πριν την κατανάλωση. Κι αν δεν μας αρέσει το γιαούρτι καρύδας ή δεν το βρίσκουμε; Η γεύση της καρύδας είναι ανεπαίσθητη στο τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φυτικό γιαούρτι προτιμάμε ή βρίσκουμε ευκολότερα ίσως προσθέτοντας ελάχιστη αγαύη. Το σιρόπι αγαύης είναι απαραίτητο; Την αγαύη την παραλείπουμε όταν φτιάχνουμε παγωτό για μωρά και μικρά παιδιά. Για άτομα που έχουν συνηθίσει τις γλυκές γεύσεις μετά από προσθήκη γλυκαντικών ουσιών προτείνω να υπάρχει η αγαύη ή εναλλακτικά το σιρόπι σφενδάμου. Αν δεν έχω εκχύλισμα βανίλιας τι κάνω; Το παραλείπουμε εντελώς ή βάζουμε κάτι άλλο για άρωμα. Το άρωμα φυσικά είναι προαιρετικό αλλά βοηθάει. Χμμμ τώρα όμως θα βρίσκουμε φράουλες; Επειδή μπορεί να μη βρίσκουμε λόγω εποχής, μία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε κεράσια, ροδάκινα ή άλλα καλοκαιρινά φρούτα δοκιμάζοντας και προσαρμόζοντας την ποσότητα γλυκαντικού. Υλικά -450 γρ. κατεψυγμένες φράουλες (3 κούπες) -175 γρ. γιαούρτι καρύδας (¾ της κούπας) -5 κ.σ. αγαύη -1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση 1.Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο κρεμώδες μείγμα, σταματώντας για να σπρώξουμε προς τις λεπίδα υλικά που ίσως έχουν κολλήσει στα τοιχώματα όσες φορές χρειαστεί. 2.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες το λιγότερο προτού σερβίρουμε αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε μορφή μπάλας. Διαφορετικά μπορούμε να καταναλώσουμε την ίδια στιγμή. Σερβίρισμα

Μπορούμε να το απολαύσουμε με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου όπως εγώ προτιμώ ή βάζοντας από πάνω φρέσκες φράουλες ή άλλα φρούτα, γκρανόλα, τριμμένο ινδοκάρυδο ή ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.


Αν το φτιάξετε και θέλετε να ανεβάσετε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag @veganhomegr και#veganhomegr για να δω τη δημιουργία σας και να την κάνω story! Καλή επιτυχία!

567 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων