• Krysta Paramythi

Vegan μπριζόλα από μανιτάρι πορτομπέλο

Η πιο εύκολη και γρήγορη vegan συνταγή για την Τσικνοπέμπτη!

Τσικνοπεμπτιάτικα δεν θα σας άφηνα να βασανίζεστε! Σας έχω την go to μου απίστευτα εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που μαζεύονται όλοι για barbeque και εμείς οι βίγκαν κλαίμε. “Μπριζόλες” από μανιτάρια πορτομπέλο παιδιά μου! Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για όλα εμάς που θέλουμε και την απόλαυση και να μην περάσουμε όλη τη μέρα στην κουζίνα.

Είναι γνωστό πως ό,τι ψήνεται στα κάρβουνα γίνεται πιο νόστιμο, όμως αν ο χώρος ή οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν ή αν βαριέσαι βρε αδερφέ σου έχω δύο τρικ που θα κάνουν τα μανιτάρια να φαίνονται οπτικά αλλά να έχουν τη γεύση του ψητού στη σχάρα. Το πρώτο είναι το λατρεμένο σχαροτήγανο που δίνει αυτές τις χαρακτηριστικές ξεροψημένες “γραμμές” σε ό,τι ψήσουμε. Το δεύτερο είναι ο υγρός καπνός που δίνει γεύση καπνού όπου τον προσθέσουμε. Τώρα, αν δεν έχουμε σχαροτήγανο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε τηγάνι ή στον φούρνο απλά δεν θα έχει τις γνωστές γραμμές. Αν δεν έχουμε υγρό καπνό μπορούμε απλά να τον παραλείψουμε και σε αυτή την περίπτωση θα λείπει η γεύση του καπνού αλλά θα είναι και πάλι νοστιμότατο. Πάμε να το φτιάξουμε! Υλικά -6-7 μεγάλα πορτομπέλο -χυμός από ένα λεμόνι -1 κ.σ. πελτέ ντομάτας -6 κ.σ. σόγια σως -1 κ.σ. υγρό καπνό -1 κ.γ. μουστάρδα -1 κ.γ. σκόνη σκόρδο -½ κ.γ. πιπέρι -ελαιόλαδο για το τηγάνισμα -ρίγανη για πασπάλισμα Εκτέλεση 1. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και δεν το πετάμε, αλλά το κρατάμε για άλλες συνταγές. Δείτε στα παρακάτω στα τιπς για περισσότερα. 2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο δοχείο. 3. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τον πελτέ, τη σόγια σως, τον υγρό καπνό, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι με ένα μικρό σύρμα ή ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε μία λεία μαρινάδα. 4. Περνάμε τη μαρινάδα στα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και αφήνουμε 30 λεπτά να μαριναριστούν. 5. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα σχαροτήγανο και μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, πιέζοντας με μια τσιμπίδα ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές προσέχοντας να μην τα σπάσουμε. 6. Σερβίρουμε αλείφοντας ελαφρά με την μαρινάδα που περίσσεψε και ρίχνοντας από πάνω λίγη ρίγανη. Τιπς -Τα κοτσάνια που περίσσεψαν μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε και να τα προσθέσουμε σε κάποια σούπα ή ως topping σε πίτσα. -Σερβίρουμε τα μανιτάρια ιδανικά ζεστά με ψωμάκι που βάλαμε στο σχαροτήγανο να γίνει τραγανό και πράσινη σαλάτα που να περιέχει οπωσδήποτε ρόκα γιατί ταιριάζει εκπληκτικά. Ταιριάζει επίσης με σαλάτα με αμύγδαλα και σύκα, τη ροζ πατατοσαλάτα και τα ψητά λαχανάκια βρυξελλών.


Αν τo φτιάξετε θα χαρώ πολύ αν μου αφήσετε ένα σχόλιο εδώ και αν τo ανεβάσετε στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!



657 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων