• Krysta Paramythi

Vegan κέικ πορτοκάλι με γλάσο πορτοκαλιού

Πανεύκολο και γρήγορο λαχταριστό κέικ που φουσκώνει άψογα ιδανικό για το τσάι και τον καφέ!

Aυτό το κέικ είναι αφράτο και αέρινο με ελαφριά γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Το γλάσο του δίνει έξτρα γλυκύτητα και αυτή την crunchy υφή που λιώνει στο στόμα, το οποίο όμως είναι εντελώς προαιρετικό και μπορούμε να το παραλείψουμε αν θέλουμε πιο light κέικ. Ο γιος μου το προτιμάει χωρίς γλάσο κάτι που δείχνει ότι η sugar free διατροφή στα πρώτα χρόνια της ζωής του έβαλε τις βάσεις για πιο υγιεινές επιλογές τώρα που μεγαλώνει. Εάν επιλέξουμε γλάσο είναι σημαντικό να μην είναι αραιό γιατί θα χυθεί στο πλάι αντί να μείνει πάνω στο κέικ. Αυτό το πετυχαίνουμε αν βάλουμε πρώτα στο μπολ μας τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κουταλιά κουταλιά. Όσο πιο πηχτό τόσο καλύτερα θα σταθεί στο κέικ.

Υλικά Για το κέικ 500 γρ. φαρίνα 500 γρ. χυμό πορτοκάλι 220 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ηλιέλαιο ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κ.γ. μαγειρική σόδα Για το γλάσο 200 γρ. ζάχαρη άχνη 2-3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση 1.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. 2.Προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι αφού πρώτα έχουμε ρίξει μέσα του τη μαγειρική σόδα και έχει αφρίσει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. 3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το υγρό μείγμα σε δόσεις ανακατεύοντας με σύρμα. 4. Αλείφουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί ή φόρμα κέικ και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ταψί. 5. Βάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου. 7. Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από τον χυμό μέχρι να έχουμε ένα πιχτό γλάσο. 8. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και βάζουμε από πάνω όσο είναι ακόμη υγρό το γλάσο πέταλα λεβάντας ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Τιπς για το τέλειο κέικ -Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού ή της φόρμας μπορεί η ποσότητα αυτή να είναι μεγάλη. Εάν χρησιμοποιήσετε φόρμα μίας χρήσης όπως η εικονιζόμενη θα τη γεμίσετε στα 3/4 περίπου και το υπόλοιπο μείγμα θα το βάλετε σε θήκες για κάπκεικ κι έτσι θα έχετε έξτρα κεκάκια. -Δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πριν περάσει μισή ώρα διαφορετικά το πιο πιθανό είναι πως το κέικ μας θα ξεφουσκώσει. -Δεν ανακατεύουμε υπερβολικά το μείγμα. -Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και πριν ρίξουμε το γλάσο. Αν τα φτιάξετε θα χαρώ πολύ αν μου αφήσετε ένα σχόλιο εδώ και αν τo ανεβάσετε στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!

1.793 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων