• Krysta Paramythi

Vegan βασιλόπιτα με ροζ γλάσο ροδιού

Φτιάξτε αυτή την αρωματική βασιλόπιτα κέικ και εντυπωσιάστε με το χρώμα της!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν σκέφτομαι βασιλόπιτα, θυμάμαι την αγωνία μου να κερδίσω το φλουρί ως μικρό κορίτσι και τον παππού μου που με ύπουλο τρόπο κατάφερνε να κερδίσω εγώ το φλουρί κι όταν αντιδρούσαμε όλα τα παιδιά της οικογένειας για την αδικία, τα κατάφερνε έτσι για να το κερδίσει η άλλη του συμπάθεια η μικρή μου ξαδέρφη. Ως ενήλικη πια με ενδιαφέρει το άρωμα, η γεύση και η υφή αλλά όπως θα έχετε καταλάβει έχω και μια ιδιαίτερη αγάπη για το αισθητικό κομμάτι γι αυτό λοιπόν φέτος έφτιαξα ένα κέικ που συνδυάζει όλα τα παραδοσιακά αρώματα της βασιλόπιτας αλλά έχει ροζ χρώμα! Μπορεί να μη φαίνεται αλλά δεν χρειάζεστε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να πετύχετε αυτό το υπέροχο χρώμα. Φτιάχνεται μόνο με φυσικό χυμό ροδιού και ζάχαρη άχνη. Τον χυμό ροδιού μπορείτε να τον βρείτε στη λαϊκή ή από κάποιον παραγωγό. Αν δεν βρίσκετε εύκολα μπορείτε να φτιάξετε με δύο τρόπους. 1. Καθαρίζετε το ρόδι από τη φλούδα και τις λευκές μεμβράνες και περνάτε από τον αποχυμωτή. 2 Κόβετε το ρόδι στη μέση και το στύβετε χειροκίνητα ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα πορτοκάλι. Υλικά Για το κέικ 500 γρ. φαρίνα 500 γρ. χυμό πορτοκάλι 220 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ηλιέλαιο 100 γρ. καρύδια 50 γρ. κονιάκ ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 1,5 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. γαρύφαλο 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1 πρέζα αλάτι Για το γλάσο 350 γρ. ζάχαρη άχνη χυμός από ένα ρόδι Εκτέλεση 1.Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τη φαρίνα, την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλάτι κι ανακατεύουμε. 2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. 3.Προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι αφού πρώτα έχουμε ρίξει μέσα του τη μαγειρική σόδα και έχει αφρίσει. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. 4. Βάζουμε το μείγμα αλευριού σιγά σιγά στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας με σύρμα. 5. Αλείφουμε ηλιέλαιο σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ταψί. 6. Βάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου. 7. Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά κουταλιές από τον χυμό ρόδι μέχρι να έχουμε ένα πιχτό γλάσο. 8. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και στολίζουμε με ό,τι θέλουμε.

Τιπς -Το κέικ πρέπει να κρυώσει πριν βάλουμε το γλάσο. -Αφού κρυώσει λίγο στο ταψί του είναι ιδανικό να αφαιρεθεί και να μείνει να κρυώσει σε σχάρα. Η σχάρα επιπλέον βοηθάει για να βάλουμε πιο εύκολα το φλουρί! -Στη φωτογραφία στόλισα με αμύγδαλο κροκάν αλλά μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο ξηρό καρπό θέλετε ή ακόμη και σπόρια ροδιού. Αν τη φτιάξετε θα χαρώ πολύ αν μου αφήσετε ένα σχόλιο εδώ και αν τo ανεβάσετε στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!

1.506 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων