• Krysta Paramythi

Vegan βάφλες χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2021



Πείτε μου ποιά δεν έχει λιγουρευτεί αρρωστημένα αυτή την υπέροχη λιγουδιά που απολάμβανε προ βιγκανισμού εποχής, σε καφετέριες και λοιπά καταστήματα; Ποιά δεν έχει ευχηθεί να υπήρχε ένα μαγαζί με vegan βάφλες για να απολαύσει τη μαγεία της καυτής αφράτης βάφλας ακριβώς τη στιγμή που έχει απορροφήσει το σιρόπι; Ευτυχώς, αν έχετε βαφλιέρα και λίγη όρεξη, μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε στο σπίτι σας! Μάλιστα, σας έχω μία συνταγή που είναι λίγο πιο υγιεινή και θρεπτική από την κλασσική, αφού χρησιμοποιεί κατά το ήμισυ αλεύρι ολικής άλεσης και δεν περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη. Έτσι, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως βάση για αλμυρές δημιουργίες, αλλά κι αν προτιμάτε έντονα γλυκές γεύσεις να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει με toppings όπως σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης, μαρμελάδα, vegan πραλίνα, λιωμένη σοκολάτα υγείας, παγωτό ή ό,τι άλλο θέλετε! Συστατικά -6 κούπες γάλα αμυγδάλου -3 κούπες αλεύρι ολικής γοχ -3 κούπες αλεύρι γοχ -2/3 κούπας χυμό πορτοκάλι -2/3 κούπας ηλιέλαιο -4 κ.σ. baking powder -1 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση 1) Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε με το φουέ. 2) Προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε με το φουέ έως ότου να έχουμε ένα λείο χυλό. 3) Λαδώνουμε ελαφρά και προθερμένουμε τη βαφλιέρα. 4) Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τόσο χυλό ώστε να καλυφθεί το κάτω μέρος της βαφλιέρας. 5) Ψήνουμε μέχρι να αποκτήσει χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Tips -Η ποσότητα φτιάχνει 10 βάφλες, τις οποίες αφού κρυώσουν, μπορούμε να καταψύξουμε για να έχουμε κάθε στιγμή έτοιμες για ζέσταμα. Αν θέλετε λιγότερες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μισά υλικά. -Είναι πολύ σημαντικό να λαδώνετε τη βαφλιέρα, αφού βγάλετε την κάθε βάφλα και πριν προσθέσετε το χυλό για την επόμενη, ώστε να αποφύγετε να σας κολλήσει στη βαφλιέρα.

469 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων