• Krysta Paramythi

To αγαπημένο μου vegan γουακαμόλε που φτιάχνεται σε 5 λεπτά

Δοκίμασε να φτιάξεις το πιο τέλειο ντιπ από αβοκάντο με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου! Χέλοου αβοκαντοφιλαράκια! Αυτή η συνταγή είναι για σας που λατρεύετε αυτό το κρεμώδες πλούσιο σε καλά λιπαρά και με τόσες πολλές χρήσεις φρούτο που αν και μας έρχεται από μακριά, πλέον καλλιεργείται και στην Ελλάδα οπότε παρακαλώ μην αρχίσετε εσείς οι "οι βίγκαν προκαλούν ρύπανση στον πλανήτη με τα εξωτικά φρούτα που τρώνε". Μάλιστα τα αβοκάντο που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι πιο νόστιμα και ωριμάζουν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τα εισαγώμενα. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Δεν έχω αγοράσει ελληνικό αβοκάντο που δεν έχει ωριμάσει ποτέ ή που έχει ωριμάσει χάλια. Γράψτε μου στα σχόλια αν συμφωνείτε!

Πάμε στη συνταγούλα όμως τώρα! Το γκουακαμόλε είναι ένα ντιπ που φτιάχνεται με βάση το αβοκάντο και περιέχει ακόμα ντομάτα, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Εάν έχουμε φρέσκα φύλλα κόλιανδρου είναι αμαρτία να μην ψιλοκόψουμε καμιά δεκαριά μέσα αλλά επειδή δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα σε αυτή τη συνταγή τα αφήνουμε εκτός. Υπάρχουν πολλές εκδοχές με την προσθήκη άλλων υλικών που θα δούμε σε επόμενα ποσό γιατί εδώ θα παίξουμε με μια πολύ βασική συνταγή.

Το γκουακαμόλε είναι ιδανικό ως ντιπ για τορτίγια τσιπς, κριτσίνια, στικς λαχανικών και ως spread για να το βάλουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Ακόμα είναι φανταστικό μέσα σε μπουρίτο, σαντουιτσάκια και αντί για ντρέσινγκ σε σαλάτες. Φτιάχνουμε μόνο την ποσότητα που θα φάμε άμεσα γιατί μαυρίζει μέσα σε λίγες ώρες. Πάμε να το φτιάξουμε! Υλικά 2 ώριμα αβοκάντο 1 μικρό κρεμμύδι 1 μικρή ντομάτα χωρίς τα κουκούτσια 1/2 κ.γ. αλάτι 1/5 κ.γ. πιπέρι χυμό από μισό λεμόνι προαιρετικά 10 φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού Εκτέλεση 1. Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα του από τη φλούδα. 2. Βάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο σε ένα μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι. 3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κυβάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια της ντομάτας και προσθέτουμε στο μπολ με το αβοκάντο. 4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. 5. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και απολαμβάνουμε! Αν τo φτιάξετε θα χαρώ πολύ αν μου αφήσετε ένα σχόλιο εδώ και αν τo ανεβάσετε στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!

321 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων