Gluten free cookies σοκολάτας με βρώμη και ζάχαρη καρύδας

Έγινε ενημέρωση: πριν από 7 ημέρες

Vegan μπισκότα χωρίς γλουτένη με πλούσια γεύση σοκολάτας που δεν θα πιστεύετε πως είναι τόσο healthy!

Αυτά τα μπισκότα θα γεμίσουν το σπίτι σας άρωμα σοκολάτας! Φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι πιο υγιεινά γιατί έχουν θρεπτική βρώμη αντί για κάποιο απλό αλεύρι, ζάχαρη καρύδας αντί για κοινή λευκή ζάχαρη και φυστικοβούτυρο.

Προτείνω να συγκρατηθείτε και να μην τα δοκιμάσετε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο αν και ξέρω ότι θα είναι πρόκληση, αρχικά γιατί θα κάψετε τη γλώσσα σας με τη λιωμένη σοκολάτα αλλά και επειδή θα σας φανεί πως τρίβονται υπερβολικά. Αν περιμένετε να κρυώσουν τελείως βελτιώνεται πάρα πολύ η υφή τους και με κάθε δαγκωματιά θα αισθάνεστε ένα σχεδόν τραγανό μπισκότο που λίγα δευτερόλεπτα μετά θα λιώνει μέσα στο στόμα σας δίνοντας την αίσθηση ενός σούπερ σοκολατένιου fudgy brownie.


Ακόμη είναι σημαντικό όταν τα βγάλετε από τον φούρνο να τα αφήσετε να κρυώσουν 15 λεπτά τουλάχιστον πριν τα μεταφέρετε σε ράγα μπισκότων γιατί θα είναι ακόμα πολύ μαλακά και ενδέχεται να σπάσουν μερικά.

Υλικά: -1 κούπα ζάχαρη καρύδας

-1 κούπα βρώμη

-1 κούπα φυστικοβούτυρο

-¾ της κούπας κουβερτούρα σε σταγόνες

-⅓ της κούπας κακάο

-¼ της κούπας λάδι καρύδας

-1 κ.σ. μπέικιν

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-½ κ.γ. αλάτι Δείτε το βίντεο της συνταγής



Εκτέλεση 1.Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη καρύδας, τη βρώμη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.


2.Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.


3.Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μαρίζ να πάνε παντού.


4.Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.


5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 15 λεπτά.


Φτιάξτε τη συνταγή και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story!

497 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων