• Krysta Paramythi

Χριστουγεννιάτικη μπάλα τυριού σε vegan εκδοχή

Φτιάξτε τη στις γιορτές για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Η αλήθεια είναι πως τα τυριά κατέχουν σημαντική θέση στα γιορτινά τραπέζια και είναι ένας γρήγορος τρόπος να προσθέσουμε γεύση και χρώμα στα ορεκτικά μας. Είναι μάλιστα και αρκετά δύσκολο να σταματήσει κανείς να τα τρώει για λόγους που θα συζητήσουμε άλλη φορά όμως .

Γι αυτό λοιπόν, σήμερα σας παρουσιάζω μία αγαπημένη συνταγή για όσους θέλουν να αποφεύγουν τα ζωικά τυριά, η οποία εκτός από εντυπωσιακή οπτικά αφού την καλύπτουμε με σπόρους ροδιού και γίνεται σαν χριστουγεννιάτικο στολίδι, είναι και υγιεινή γιατί έχει ως κύριο συστατικό τα πολύ θρεπτικά κάσιους.

Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε ένα δυνατό επεξεργαστή τροφίμων. Αν δεν έχουμε μπορούμε να δουλέψουμε με ένα μούλτι αλλά ενδέχεται να βγει crunchy που κατά τη γνώμη μου είναι οκ στην συγκεκριμένη συνταγή. Είναι σημαντικό να τα μουλιάσουμε 8 ώρες πριν τα δουλέψουμε και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το νερό που αναφέρω στα υλικά. Αν έχουμε δυνατό μηχάνημα μπορούμε να αποφύγουμε το στάδιο του μουλιάσματος και να δουλέψουμε με το νερό.

Υλικά 165 γρ. κάσιους 3 κ.σ. διατροφική μαγιά 2 κ.σ. λάδι καρύδας 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 1 κ.σ. φρέσκο άνιθο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 1/4 της κούπας νερό (μόνο εάν δεν έχετε μουλιάσει από πριν τα κάσιους) τα σπόρια από ένα ρόδι Εκτέλεση 1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων εκτός από τον άνιθο και το ρόδι . 2. Δουλεύουμε σταματώντας κάθε τόσο για να σπρώξουμε το μείγμα προς τις λεπίδες. 3. Όταν έχει την υφή που θέλουμε προσθέτουμε τον άνιθο και δουλεύουμε λίγο ακόμα για να αναμειχθεί. 4. Ντύνουμε ένα μικρό μπολ με μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 5. Μαζεύουμε τις άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε στερεώνοντας τες ώστε να σχηματιστεί μία μπάλα τυριού. Βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες. 6. Βγάζουμε από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κυλάμε στα σποράκια ροδιού. 7. Απολαμβάνουμε αμέσως ή κρατάμε στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε. Τιπς Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα και κρατήστε το στο ψυγείο. Συνδυάστε με κρακεράκια ή λαχανικά σε φέτες όπως καρότα και ραπανάκια. Είναι επίσης εξαιρετικό σε φρυγανισμένο ψωμί. Διατηρεί το σχήμα της εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες περίπου. Φτιάξτε τη και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!

665 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων