• Krysta Paramythi

Πως φτιάχνω τα τέλεια φαλάφελ που πετυχαίνουν πάντα

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2021

Πεντανόστιμα φαλάφελ με απλά υλικά!

Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθώ εδώ και χρόνια για να φτιάξω το λατρεμένο μεσανατολίτικο πιάτο. Ξεφεύγει λίγο από την παραδοσιακή, ώστε να γίνει πιο εύκολο να τη φτιάξουν όσα άτομα ζουν στην Ελλάδα. Ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες και δε θα χάσετε!

Υλικά:

-500 γρ. ξερά ρεβύθια (2,5 κούπες) -300 γρ. κρεμμύδι (3 μέτρια προς μεγάλα) -70 γρ. μαϊντανό (2 κούπες) -6 σκελίδες σκόρδο -3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -1,5 κ.σ. αλάτι -1 κ.σ. κύμινο

-1 κ.σ. πιπέρι -ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση: 1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό για 8 ώρες. 2. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγει το νερό και τα ξεπλένουμε. 3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα κρεμμύδια αφού έχουμε κόψει το καθένα σε 4 κομμάτια κι από πάνω τα στραγγισμένα ρεβύθια. Μπλεντάρουμε σταματώντας κάθε τόσο για να βοηθήσουμε το μείγμα να πάει προς τις λεπίδες. Θέλουμε να σπάσουμε τα κρεμμύδια και τα ρεβύθια σε πολύ μικρά κομμάτια, αλλά όχι να τα λιώσουμε εντελώς. 4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ. 5. Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό αφού τον πλύνουμε καλά μαζί με τις 6 σκελίδες σκόρδο αφού τις ξεφλουδίσουμε. Μπλεντάρουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. 6. Ρίχνουμε την πάστα μαϊντανού και σκόρδου στο μπώλ με το μείγμα ρεβυθιού και κρεμμυδιού. Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ. 7. Βάζουμε το μπωλ με το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες. 8. Ζεσταίνουμε σε φριτέζα ή σε άλλο βαθύ σκεύος το ηλιέλαιο. 9. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και το τοποθετούμε δίπλα στη φριτέζα. 10. Μόλις κάψει το λάδι, παίρνουμε στο χέρια μας μείγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, προσέχοντας να μην τα πλάθουμε πολύ. Ρίχνουμε στη φριτέζα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα. 11. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι και απολαμβάνουμε! Aν τα φτιάξετε, και μοιραστείτε φωτογραφία τους στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag @veganhomegr και #veganhomegr Tips: - Να ακολουθήσετε οπωσδήποτε το βήμα 7. Αν δεν το κάνετε δεν θα βγει αρκετά σφιχτό το μείγμα ή μπορεί και να διαλύεται στην φριτέζα. -Συνδιάστε τα με αυτή τη σως ταχίνι, χούμους και φρέσκα ωμά λαχανικά όπως ντομάτα, αγγούρι και μαρούλι. -Συνήθως τα φαλάφελ έχουν φρέσκο κόλιανδρο. Εγώ σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα μόνο μαϊντανό, καθώς δύσκολα βρίσκω κόλιανδρο στην περιοχή που ζω και είναι μεγάλο βάσανο η καλλιέργειά του. Δηλαδή εγώ προσπαθώ να τον καλλιεργήσω αλλά αυτός δε θέλει. Οπότε καταλήγω πάντα να έχω ελάχιστα φύλλα κόλιανδρου και να χρησιμοποιώ μαϊντανό για τις συνταγές που χρειάζεται μεγάλη ποσότητα. Ωστόσο, αν είστε φαν του κόλιανδρου και βρείτε στο σούπερ, προτείνω να χρησιμοποιήσετε 1 κούπα μαϊντανό και 1 κούπα κόλιανδρο, αντί για 2 κούπες μαϊντανό που σας δίνω στη συνταγή. Καλή επιτυχία!

1.287 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων