top of page

Τα 5 top tips μου για λιγότερο stressΞυπνάω νωρίς το πρωί για να βοηθήσω το παιδί μου να ετοιμαστεί για το σχολείο. Ξεκινάω αμέσως δουλειά στο home office μου για να τελειώσω ιδανικά προτού επιστρέψει το μεσημέρι. Τρώμε, κάνουμε μαθήματα, δραστηριότητες, δουλειές στο σπίτι, μαγειρική και σχεδόν όλα γίνονται στον αυτόματο προκειμένου να βγει η μέρα. Συχνά αισθάνομαι το στρες να με καταβάλει. Συσσωρεύεται στους ώμους και τον αυχένα μου και ανεβαίνει προς το κεφάλι για να γίνει πονοκέφαλος. Από σούπερ δραστήρια γίνομαι εντελώς μη λειτουργική και αυτό δεν είναι κουλ. Γι αυτό φροντίζω να προσέχω μέσα στη μέρα να ακολουθώ τα πιο εύκολα, γρήγορα και απλά βήματα με ρεαλιστικές προσδοκίες για να πετυχαίνω τους στόχους μου με λιγότερο stress.


1. Γράφω τα πάντα στο χαρτί.

Έχω ένα τετράδιο στο οποίο φτιάχνω καθημερινά λίστες για όλα όσα έχω να κάνω μέσα στη μέρα. Έτσι δεν ανησυχώ πως θα ξεχάσω κάτι και απολαμβάνω να τικάρω την κάθε δουλειά αφού την ολοκληρώσω.


2. Σταματάω για να αναπνεύσω.

Συχνά μας πνίγουν οι υποχρεώσεις και αισθανόμαστε πως δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Αυτό που κάνω όταν σκέφτομαι έτσι, είναι να σταματάω για 5 λεπτά για να κλείσω τα μάτια μου και να παίρνω μερικές αργές βαθιές αναπνοές. Έτσι το σώμα μου χαλαρώνει και μπορώ να συγκεντρωθώ καλύτερα σε ό,τι κάνω.


3. Παίρνω ειδικά συμπληρώματα διατροφής για το στρες

Έχω πάντα μαζί μου τα Chewy Vites Stress Relief συμπληρώματα διατροφής σε ζελεδάκι. Είναι vegan, με υπέροχη γεύση και αποτελούν τον πιο εύκολο και απολαυστικό τρόπο πρόσληψης βιταμινών που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η ashwagandha που περιέχουν συμβάλλει στη βέλτιστη χαλάρωση, στη συναισθηματική ισορροπία και γενικότερα στην ψυχική και σωματική ευεξία. Βοηθά ακόμη στην ανάκαμψη από αγχωτικά γεγονότα. Η βαλεριάνα έχει ηρεμιστική δράση και μειώνει τη νευρική δραστηριότητα, διευκολύνοντας έτσι την αϋπνία. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τέλος, η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Κυριολεκτικά χρειάζομαι 5 δευτερόλεπτα από τη μέρα μου για προσφέρω αυτό το δώρο στον οργανισμό μου.


4. Βόλτα στη φύση.

Θα μου πείτε άσε μας ρε Κρύστα, που ζεις σε νησί και μπορείς να περπατήσεις μέχρι την παραλία. Ναι σωστό, θα πω. Όμως ακόμη και στα αστικά κέντρα υπάρχουν ευκαιρίες για επαφή με τη φύση και όταν βρίσκομαι στην Αθήνα δεν χάνω ευκαιρία για ένα περπάτημα στον Εθνικό Κήπο, στον λόφο Φιλοπάππου ή στον Στρέφη.


5. Άσκηση.

Το περπάτημα, το τρέξιμο, η yoga και ο χορός είναι οι αγαπημένες μου μορφές άσκησης όταν αισθάνομαι πως το στρες συσσωρεύεται στο σώμα μου. Ακόμη και τις βροχερές μέρες που δεν μπορώ να βγω έξω, φροντίζω να απλώνω το στρωματάκι μου για λίγο stretching και βάζω την αγαπημένη μου μουσική για να αποφορτιστώ μέσω του ελεύθερου χορού. Ακόμη και 10 ή 20 λεπτά αρκούν για να αισθανθώ καλύτερα!Γράψτε μου τα δικά σας τιπς για την καταπολέμηση του άγχους στα σχόλια!


30 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page