top of page

Ρολό σόγιας γεμιστό

Έγινε ενημέρωση: 17 Δεκ 2022

Το τέλειο κυρίως για το γιορτινό σας τραπέζι είναι πιο εύκολο από όσο φαίνεται!


Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό κυρίως γεύμα που θα φτιάξουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Ένα ρολό από κιμά σόγιας γεμιστό με βίγκαν τυρί που λιώνει στο ψήσιμο και κόκκινες πιπεριές που δίνουν γεύση και χρώμα σε ένα σούπερ κλασικό πιάτο στην χορτοφαγική του εκδοχή.



Συνδυάζεται εξαιρετικά με πατάτες φούρνου ή ρύζι και για να γλυτώσετε κόπο και χρόνο πρέπει να βρείτε οπωσδήποτε το νέο τζατζίκι vegan salad Condito the Green Line που θα δώσει μια δροσιστική νότα και θα συμπληρώσει αυτό το παραδοσιακά αγαπημένο φαγητό. Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει να ξέρετε ότι κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ, φτιάχνεται από φυτικό επιδόρπιο αμυγδάλου και έχει άψογη γεύση και υφή!



Υλικά

Για τον κιμά

3 κούπες κιμάς σόγιας

2 κούπες ζεστό νερό

1κούπα ψιλοκομμένος μαιντανός

1κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.γ. κάρι

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 κ.σ. υγρός καπνός

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ρίγανη

1 κούπα φρυγανιά


Για τη γέμιση

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

6 φέτες βίγκαν κίτρινο τυρί


Για την επάλειψη του ρολού

1 κ.σ. πελτές

3 κ.σ. ελαιόλαδο


Για το σερβίρισμα

Τζατζίκι vegan salad Condito the Green Line

Πατάτες φούρνου ή ρύζι

Δείτε το βίντεο εδώ


Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.


2. Τρίβουμε στον τρίφτη ή λιώνουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον κιμά.


3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.


4. Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την περνάμε από ένα αντικολλητικό για 5 λεπτά περίπου.


5. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον απλώνουμε σε στο ειδικό χαρτί ψησίματος που είναι από την μία πλευρά λαδόκολλα και από την άλλη αλουμινόχαρτο. Διαφορετικά απλώς φτιάχνουμε δύο στρώσεις, μία από αλουμινόχαρτο και μία από λαδόκολλα. Τον κιμά τον απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα και σχηματίζουμε με τα χέρια μας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο όπως φαίνεται στο βίντεο.


6. Τυλίγουμε το ρολό και το πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια ώστε να σφραγίσει.


7. Το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.


8. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον πελτέ και το ελαιόλαδο.


9. Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, αλείφουμε με ένα πινέλο το μείγμα πελτέ και ελαιολάδου και βάζουμε ξανά στο φούρνο με ανοιχτό περιτύλιγμα πια και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.


10. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε για να διατηρήσει το σχήμα του. Φτιάξτε τη συνταγή και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story!

419 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page