Πως φτιάχνω πουρέ κολοκύθας

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να έχουμε πάντα πουρέ κολοκύθας έτοιμο για κάθε χρήση!


Ο κολοκύθα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φθινοπωρινά λαχανικά γιατί έχει υπέροχο πορτοκαλί χρώμα και επειδή διατηρείται πολύ καλά και για πολύ καιρό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές συνταγές όπως σε αγαπημένες σούπες βελουτέ ή κάρι αλλά και σε γλυκά όπως pumpkin pie και κέικ δίνοντας υπέροχο χρώμα και πλούσια υφή!

Επειδή ξέρετε πόσο αγαπώ την προετοιμασία στην κουζίνα και πιστεύω πως είναι το κλειδί για υγιεινή και πλήρη διατροφή σήμερα θα σας δείξω πως φτιάχνω πουρέ κολοκύθας για να έχω πάντα στο ψυγείο, την κατάψυξη ή ακόμη και για να φτιάξω εκείνη τη στιγμή δύο τρία φαγητά για να έχω καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υλικά: -1 μεγάλη κολοκύθα

Εκτέλεση: 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

2. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε με κουτάλι τις ίνες και τα σπόρια της.

3. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Όσο μικρότερα είναι τόσο λιγότερο ρεύμα θα κάψουμε. 4. Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. 5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς αφού βγάλουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαίρι.

6. Μπλεντάρουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές. 7. Χρησιμοποιούμε αμέσως ή φυλλάσουμε στο ψυγείο για 5 μέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες. Δείτε το βίντεο!

ΤΙΠΣ -Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τα υγρά σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε μία πίτα π.χ. στραγγίζουμε σε τουλουπάνι ή βράζουμε μειώνοντας μέχρι να αφαιρεθεί η υγρασία. Φτιάξτε τη συνταγή και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story

165 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων