• Krysta Paramythi

Πολύχρωμη σαλάτα με αβοκάντο και λεμόνι με ντρέσινγκ χωρίς λάδι

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουν 2021

Αυτή η σαλάτα είναι ένα ιδανικό γεύμα, όταν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ ή μπορεί να συνδυάσει εξαιρετικά οποιοδήποτε άλλο γεύμα.

Εγώ λατρεύω, όταν δεν την τρώω μόνη της, να την απολαμβάνω μαζί με μία βελουτέ σούπα λαχανικών ή με ψητά μανιτάρια. Το ντρέσινγκ της είναι oil free, αλλά έχει αβοκάντο και σπόρους κάνναβης, τροφές αρκετά λιπαρές, οπότε ίσως θέλετε να μειώσετε την ποσότητά τους είναι να μην προστεθούν. Βέβαια, εγώ δε θα πρότεινα να εξαιρέσετε τους σπόρους κάνναβης λόγω Ω3.


Υλικά για τη σαλάτα -25 γρ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά (περίπου μία κούπα) -100 γρ. ψιλοκομμένο μωβ λάχανο (περίπου μία κούπα) -1/4 αβοκάντο -25 γρ. τριμμένο καρότο (περίπου μισό μέτριο καρότο) -1 κ.σ. microgreens (προεραιτικά) -1 κ.γ. hemp seeds

Υλικά για το ντρέσινγκ -1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν -χυμό από μισό λεμόνι -αλάτι, πιπέρι (προεραιτικά) Εκτέλεση 1) Πλένουμε καλά τα λαχανικά. 2) Ψιλοκόβουμε το λάχανο. 3) Περνάμε το καρότο από τον τρίφτη. 4) Κόβουμε το 1/4 το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. 5) Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή σαλατιέρα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ρίχνουμε από πάνω το λάχανο, το καρότο και προσθέτουμε το αβοκάντο. 6) Στύβουμε το μισό λεμόνι και σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι το χυμό του στον οποίο έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 7) Ρίχνουμε το ντρέσινγκ στα λαχανικά. 8) Πασπαλίζουμε με τους σπόρους κάναβης και τα microgreens, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε!

109 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων