top of page

Πικάντικες πατάτες τσακιστές με σως αγιολί

Το απόλυτο συνοδευτικό για το πασχαλινό τραπέζι!

Οι go to baby πατάτες μου είναι τραγανές, ελαφρώς πικάντικες και σούπερ σκορδάτες εφόσον συνδυαστούν με την υπέροχη αγιολί, στην οποία δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα και εύκολα την τρώω όλη μόνη μου. Είναι ιδανικές για το γιορτινό τραπέζι και ταιριάζουν κυριολεκτικά με ό,τι μα ό,τι διαλέξετε ως κυρίως.

Χρειάζονται λίγη προετοιμασία γιατί τις περνάμε πρώτα από την κατσαρόλα και μετά από το ταψί αλλά πραγματικά αξίζει ο χρόνος που θα αφιερώσουμε και τα σκεύη γιατί με αυτή την τεχνική γίνονται απίθανα μαλακές εξωτερικά και σχεδόν σαν πατατάκια εξωτερικά.

Η αγιολί είναι ουσιαστικά μία σως μαγιονέζας με σκόρδο και ελαφρώς ξινούτσικη από το λεμόνι, πολύ πλούσια και κρεμώδης. Χρησιμοποίησα την Mayo Vegan Sauce Condito the Green Line στη νέα top down συσκευασία η οποία είναι ιδανική για να ρίξεις από το μπουκάλι απευθείας πάνω στην πατάτα σου αν θες να τη φας σκέτη και όχι σε αγιολί και ακόμη είναι η καλύτερη λύση για τα σάντουιτς και τα χοτ ντογκ αφού ρίχνει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται. Είναι must και για τα πικ νικ!

Υλικά Για τις πατάτες 1,5 κιλό baby πατάτες 1 κ.σ. αλάτι για το βράσιμο 1 λίτρο νερό για το βράσιμο 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.γ. πάπρικα ⅓ κ.γ. πιπέρι Για την αγιολί -1 κούπα Mayo Vegan Sauce Condito the Green Line σε top down

-5-6 σκελίδες σκόρδο (ή δοκίμαζουμε με 3-4 αρχικά και βλέπουμε-είμαι πολύ σκορδού λέμε)

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

-1 πρέζα αλάτι

-1 πρέζα πιπέρι Εκτέλεση 1. Βράζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα με ένα κ.σ. αλάτι. 2. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. 3. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. 4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. 5. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 6. Πιέζουμε την κάθε μία με ένα πιρούνι προσεκτικά ώστε να μην διαλυθεί. Όσο πιο λεπτές τις κάνουμε τόσο πιο τραγανές θα γίνουν. 7. Αφήνουμε στο ταψί για 5 λεπτά ακόμα. 8. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. 9. Ψήνουμε για 45 λεπτά χωρίς να της ανακατέψουμε ή να τις αναποδογυρίζουμε. 10. Όσο ψήνονται λιώνουμε το σκόρδο και βάζουμε σε ένα μπολ τη Mayo Vegan Sauce Condito the Green Line σε top down αραιώνοντας αν θέλουμε με λίγο νερό. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και η βίγκαν αγιολί είναι έτοιμη!


Φτιάξτε τη και ανεβάσετε φωτογραφία στοFacebook ή στοInstagram κάντε tag @krystaparamithi και#veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story!

638 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page