• Krysta Paramythi

Παρφέ με μπισκότα και ροδάκινα

Γρήγορο ελαφρύ και δροσιστικό vegan γλυκάκι!

Ο καιρός επιτέλους ζεσταίνει και είναι η εποχή που θα τρώμε πιο ελαφριά και χρωματιστά! Ο Μαιος είναι ο μήνας που βοηθάει σε αυτό μιας που τώρα είναι που βγαίνουν τα αγαπημένα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά φρούτα που γεμίζουν τις κουζίνες μας με χρώματα και αρώματα. Με τα πρώτα ροδάκινα φτιάχνουμε αυτό το πανεύκολο και σούπερ γρήγορο γλυκάκι της στιγμής με στρώσεις από μπισκότα, ελαφριά κρέμα βανίλιας και ζουμερά φρούτα! Ό,τι καλύτερο για πρωινό, ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και για τις περιπτώσεις αυτές που έχουμε ξαφνική επίσκεψη και θέλουμε να κεράσουμε κάτι τις φίλες μας. Υλικά

80 γρ. vegan μπισκότα

2 ώριμα ροδάκινα

500 γρ. γάλα αμυγδάλου για την κρέμα και λίγο ακόμη για τα μπισκότα

4 κ.σ. αγαύη

3 κ.σ. νισεστέ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1.Βάζουμε τη μισή ποσότητα αμυγδαλόγαλου, τη βανίλια και την αγαύη σε μία κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά.

2.Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το νισεστέ.

3.Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.

4.Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για να κρυώσει φροντίζοντας να βγάζουμε συχνά την κρέμα και να τη χτυπάμε με το σύρμα ώστε να μην κάνει κρούστα.

5.Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε προεραιτικά μερικές σταγόνες λεμόνι ώστε να μην μαυρίσουν.

6.Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα βουτάμε για δευτερόλεπτα σε ένα μπωλ με γάλα αμυγδάλου.

7.Βάζουμε μία λεπτή στρώση μπισκότου σε 4 μπωλάκια, από πάνω μία στρώση από ροδάκινα, την κρέμα βανίλιας και από πάνω της μπισκότα και ροδάκινα.

8. Τρώμε απευθείας ή συντηρούμε στο ψυγείο για μία μέρα.

Φτιάξτε τη συνταγή και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story!

435 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων