• Krysta Paramythi

Πανεύκολα κριτσίνια χωρίς γλουτένη από ρεβυθάλευρο και βρώμη

Συνταγή για υπέροχα σούπερ υγιεινά πρωτεϊνούχα κριτσίνια που λατρεύουν τα παιδιά!



Εάν ψάχνετε ένα σπιτικό σνακ φουλ θρεπτικό, χορταστικό και χωρίς γλουτένη αυτή είναι η συνταγή σας! Τα κριτσίνια αυτά φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα με υλικά που συνήθως βρίσκονται ήδη στο σπίτι.


Ταξιδεύουν πολύ καλά κι έτσι είναι το τέλειο σνακ για την εκδρομή και το ταξίδι, ενώ είναι και ιδανικό σνακ για το σχολείο, τη σχολή, το γραφείο και για το σπίτι όταν νιώθουμε μία λιγούρα αφού καλύπτουν την επιθυμία για μασούλημα αλλά είναι και ιδιαίτερα χορταστικά.


Τρώγονται σκέτα, όπως τα προτιμάει ο γιος μου ή με το αγαπημένο σας ντιπ. Εμένα μου αρέσει να τα βουτάω σε χούμους κολοκύθας ή σως ταχίνι.


Μπορείτε να εμπλέξετε και τα μικρούλια σας, αν έχετε, στη διαδικασία προτρέποντάς τα να μετρήσουν υλικά, να ανακατέψουν, να "ζυμώσουν", να πλάσουν μπαλάκια κι έπειτα κριτσίνια. Μπορούν επίσης να επιλέξουν τα topping των κριτσινιών! Εγώ έβαλα πέταλα καλέντουλας, πέταλα μποράγκο και αρμπαρόριζας, λουλούδια κρεμμυδιού, μείγμα ζαατάρ, μαυροσούσαμο και παπαρουνόσπορο.


Άλλες ιδέες είναι το χοντρό αλάτι, η ρίγανη, φρέσκα μυρωδικά όπως ο βασιλικός, το σουσάμι και άλλοι σπόροι, πέταλα βρώσιμων λουλουδιών και αρωματικά που έχετε διαθέσιμα.


Υλικά

-300 γρ. (2,5 κούπες ) ρεβυθάλευρο

-100 γρ. (1 κούπα) αλεύρι βρώμης

-1 κ.γ. αλάτι

-1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

-½ κ.γ. μαγειρική σόδα

-250 γρ. νερό (⅘ της κούπας)

-5 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. ξύδι Εκτέλεση

1.Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το ρεβυθάλευρο, τη βρώμη, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά.

2. Ανακατεύουμε με σπάτουλα αρχικά και με τα χέρια αν χρειαστεί στην πορεία μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 20 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Την κάθε μπαλίτσα την κάνουμε κριτσίνι 15 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

3.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220. 4.Βάζουμε νεράκι στην πάνω επιφάνεια του κάθε κριτσινιού τόσο ώστε να είναι αρκετά υγρό και βάζουμε από πάνω το topping που έχουμε επιλέξει. Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε βάλει σποράκια π.χ. σε ένα πιατάκι και να βουτάμε το κάθε κριτσίνι στο πιατάκι αφού το βρέξουμε.

7.Ψήνουμε για 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε! Για blw μωρά από 6 μηνών Μπορείτε να δώσετε στα μωρά σας τα κριτσίνια αυτά χωρίς την προσθήκη αλατιού. Είναι το τέλειο σούπερ θρεπτικό κριτσινάκι για μικρούλια και ειδικά για τις περιπτώσεις που είστε εκτός σπιτιού και δεν θέλετε φαγητό που λερώνει! Επιπλέον λειτουργεί εξαιρετικά στο στάδιο που δεν χρησιμοποιούν ακόμη κουτάλι για dipping! Πρόταση συντήρησης Tα αποθηκεύετε σε δοχείο με καπάκι εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 5 μέρες.

Αν τα φτιάξετε και θέλετε να ανεβάσετε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag @veganhomegr και#veganhomegr για να δω τη δημιουργία σας και να την κάνω story! Καλή επιτυχία!

1.392 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων