• Krysta Paramythi

Φυτική πανακότα καρύδας με άρωμα μαστίχας, ανανά και δυόσμο

Έγινε ενημέρωση: 3 Μαΐ 2021

Εύκολη κι ελαφριά πανακότα με φρέσκο ανανά και δυόσμο.

Τα αγαπημένα μου γλυκά είναι ελαφριά, δροσιστικά και χωρίς πολύ έντονη γεύση ζάχαρης. Όπως αυτή η πανακότα, που είναι το τέλειο γλυκό για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επίσης, μου αρέσει να χρησιμοποιώ συχνά υλικά που διατηρούν τη θρεπτική τους αξία. Γι αυτό επέλεξα το γάλα βρώμης ως βάση και ωμό ανανά, δυόσμο και φρέσκο χυμό λεμονιού για το topping.

Εγώ την έφτιαξα σε μπωλάκια, αλλά μπορείτε εναλλακτικά να τη βάλετε σε φορμάκια και να την ξεφορμάρετε αφού σφίξει.

Aν τη φτιάξετε κι εσείς και αποφασίσετε να τη μοιραστείτε στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag το @veganhomegr και #veganhomegr Υλικά Για την πανακότα: -1 λίτρο φυτικό γάλα (εγώ χρησιμοποίησα βρώμης)

-150 γρ. ζάχαρη

-80 γρ. νισεστέ

-1 κ.γ. μαστιχέλαιο Για το topping: -300 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια (περίπου 1,5 κούπα) -1,5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο -λίγες σταγόνες φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Εκτέλεση 1. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. 2. Προσθέτουμε το νισεστέ, τη ζάχαρη και το μαστιχέλαιο. 3. Ανακατεύουμε με το σύρμα πάρα πολύ καλά ώστε να μη σβολιάσει. 4. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά. Εδώ θέλει προσοχή γιατί μπορεί να κολλήσει πολύ εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας. Οπότε δεν σταματάμε να ανακατεύουμε. 5. Όταν πήξει την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μπωλ ή φορμάκια. 6. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 7. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο. 8. Στο μεταξύ κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον βάζουμε σε μια μπασινούλα. 9. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου και τα βάζουμε κι αυτά στη μπασίνα. 10. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού. 11. Περίπου δύο ώρες μετά η πανακότα θα είναι έτοιμη. 12. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, βάζουμε από πάνω με ένα κουτάλι το μείγμα του ανανά και απολαμβάνουμε!

457 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων