• Krysta Paramythi

Ομελέτα από ρεβυθάλευρο με άγρια σπαράγγια

Το γρήγορο, πεντανόστιμο, θρεπτικό και σούπερ γευστικό vegan φαγάκι που προσαρμόζεται με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας!

Γνωστό αγαπημένο πιάτο στους βίγκαν κύκλους, η ομελέτα από ρεβυθάλευρο είναι ακριβώς αυτό το γεύμα που θα ετοιμάσεις όταν δεν έχεις χρόνο ή βαριέσαι αφόρητα να μαγειρέψεις. Αν δεν είσαι από αυτά τα άτομα που έχουν πάντα ρεβυθάλευρο στην κουζίνα τους κι αναρωτιέσαι τι ακριβώς σου λέω, να σου εξηγήσω αρχικά πως το ρεβυθάλευρο όπως λέει και το όνομά του είναι αλεύρι από ρεβύθια. Μπορείς να το προμηθευτείς από καταστήματα με βιολογικά είδη, από κάποια σούπερ μάρκετ αλλά και χύμα στην Ευριπίδου. Ναι, αλλά μπορώ να το φτιάξω στο σπίτι αν δεν το βρίσκω στο εμπόριο; Μπορείς αν έχεις ένα δυνατό μηχάνημα. Εγώ στην πραγματικότητα αυτό κάνω. Αγοράζω χύμα ρεβύθια και τα αλέθω κάθε φορά που χρειάζομαι ρεβυθάλευρο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω besan που βρίσκω εύκολα σε ινδικά καταστήματα; Όχι. Το besan είναι διαφορετικό προϊόν, αν και η γεύση και η συμπεριφορά του είναι σχεδόν ίδια με αυτή του ρεβυθάλευρου. Μπορείς να πειραματιστείς με βάση αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας besan, κάνοντας λεπτότερη ομελέτα σχεδόν σαν παχιά κρέπα. Που να βρω άγρια σπαράγγια καλή μου; Τα άγρια σπαράγγια τα βρίσκουμε στη φύση αυτή την εποχή και ίσα που προλαβαίνουμε τα τελευταία. Εναλλακτικά στη λαϊκή αν είμαστε τυχερές. Μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε καλλιεργήσιμα από το σούπερ μάρκετ, αλλά η γεύση δεν συγκρίνεται! Κι αν δε βρίσκω σπαράγγια γενικώς μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο; Το υπέροχο της συνταγής αυτής είναι ότι τη φτιάχνεις με ό,τι έχεις! Πατάτα, μανιτάρι, καρότο, ντομάτα, κουνουπίδι, μπρόκολο, κολοκυθάκι, πιπεριά...ταιριάζουν εξαιρετικά.

Υλικά: Για το μείγμα -3/4 της κούπας ρεβυθάλευρο -3/4 της κούπας νερό

-3 κ.σ. διατροφική μαγιά -1 κ.γ. κάλα νάμακ -1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου -1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού -1/2 κ.γ. κουρκουμά (προεραιτικά αλλά το προτείνω γιατί δίνει ΤΕΛΕΙΟ χρώμα) Για το σωτάρισμα -1 μέτριο κρεμμύδι -15-20 άγρια σπαράγγια -2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση: 1. Σε ελάχιστο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για λίγα λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. 2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το ρεβυθάλευρο, τη διατροφική μαγιά, το κάλα νάμακ, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε με σύρμα. 3. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. 4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. 5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. 6. Προσθέτουμε τα σπαράγγια κι ανακατεύουμε. 7. Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι και από δυνατή την χαμηλώνουμε σε μέτρια. 8. Αφήνουμε να ψηθεί τσεκάροντας κάθε τόσο με μία σπάτουλα. Μία ένδειξη ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, είναι όταν η πάνω πλευρά έχει στεγνώσει ή είναι ελάχιστα υγρή. 9. Γυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Tips -Στο σερβίρισμα μπορούμε να ψιλοκόψουμε ντομάτα και αβοκάντο αλλά και τα αγαπημένα μας φρέσκα μυρωδικά. -Ταιριάζει πολύ και η vegan φέτα. -Το νερό στο οποίο βράσαμε τα σπαράγγια μπορούμε να το αραιώσουμε με νερό και με αυτό να ποτίσουμε τα φυτά μας. Καλή επιτυχία! Δοκιμάστε την και πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε! Αν τη φτιάξετε και μοιραστείτε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάντε tag @veganhomegr και #veganhomegr για να δω τις δημιουργίες σας κι εγώ θα τις κάνω story!

268 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων