• Krysta Paramythi

Η καλύτερη μακαρονάδα με vegan σάλτσα φέτας που θα φας

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2021

Γρήγορη, μυρωδάτη για όσους αγαπούν την τυρίλα τουλάχιστον, τρομερά πλούσια σε γεύση και μόνο με 6 υλικά!

Επειδή στην τελευταία μου συνταγή για zoodles κάποιοι με κράξατε επειδή είχα το θράσσος να πω ότι τα zoodles μπορούν να αντικαταστήσουν τα μακαρόνια. Επειδή είχατε δίκιο. Σας φέρνω την απόλυτη τζανκίλα που θα απολαύσετε όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ή όταν θέλετε να φάτε κάτι θερμιδοφόρο βρε αδερφέ! Πριν πάμε στη συνταγή όμως, θέλω να ανακοινώσω και από εδώ την τυχερή του διαγωνισμού @elena.laiou που κέρδισε μία από τις μπλούζες που σχεδιάζω! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλα σας για τη συμμετοχή κι ανυπομονώ να μοιραστώ κι άλλα μαζί σας!

Η αλήθεια είναι πως μεγάλη φαν των τυριών δεν υπήρξα ποτέ. Ειδικά όσων μύριζαν έντονα όπως η φέτα μου προκαλούσαν μεγάλη αποστροφή. Και δεν ξέρω καν για πιο λόγο τα βίγκαν τυριά μιμούνται αρκετά καλά αυτή τη μυρωδιά. Το βρίσκω τόσο άδικο. Ωστόσο η μυρωδιά και η γεύση είναι πιο ήπια κι έτσι μου αρέσει να απολαμβάνω κάποια φυτικά τυριά του εμπορίου μία στις τόσες. Πάμε πάλι στη μακαρονάδα όμως! Την έχει συμπαθήσει ο γιος μου, ο οποίος προτιμά γενικώς τα μακαρόνια του ολόσκετα ή το πολύ με διατροφική μαγιά. Την έχει λατρέψει ο αγαπημένος μου που έκοψε πρόσφατα τα ζωικά και μια νοσταλγία για τα τυριά τον πιάνει που και που. Ενθουσιάστηκε και η μαμά μου η οποία τώρα τελευταία όλο ασκεί κριτική στη βίγκαν κουζίνα χωρίς λόγο. Γι αυτό σας την προσφέρω με όλη μου την αγάπη και εύχομαι να εκπλήξετε πολλά αγαπημένα σας πρόσωπα με τη νοστιμιά της.



Υλικά -1 πακέτο των 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας -2 πακέτα viofast λευκό -1 μέτριο κρεμμύδι -1 σκελίδα σκόρδο -1 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν -1 κ.γ. πιπέρι Εκτέλεση 1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ώστε να γίνουν αλ ντέντε. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μία κουταλιά λάδι μέχρι να μαραθούν.

3. Κόβουμε το λευκό βίγκαν τυρί σε κυβάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά. 4. Προσθέτουμε το εστραγκόν και το πιπέρι. 5. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η βίγκαν φέτα. 6. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κι απολαμβάνουμε ζεστά. Tips -Βάλτε ψιλοκομμένο καπνιστό τόφου αν ζείτε σε περιοχή που το βρίσκετε εύκολα. -Συμπληρώστε με φρέσκα φύλλα μυρωδικών όπως δυόσμου ή μαϊντανού. Εγώ σήμερα έβαλα βασιλικό και καπουτσίνο που του έδωσε μία ακόμα πιο πιπεράτη και πικάντικη αίσθηση. -Το ξέρω ότι οι Ιταλιάνες θα με κράξετε αλλά θα τολμήσω να πω πως αυτή η μακαρονάδα είναι εξίσου νόστιμη και κρύα.

776 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων