• Krysta Paramythi

Λαχανόρυζο με μωβ λάχανο και λεμόνι

Γρήγορη, οικονομική και απολαυστική συνταγή! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ μια ήττα την έχω φάει με τις τιμές που ανεβαίνουν και σκέφτηκα να οργανώσω έτσι το μπλογκ ώστε να βλέπουμε στο επόμενο διάστημα πως μπορούμε να μαγειρεύουμε βίγκαν και οικονομικά γιατί αλλιώς δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ οικονομικά.

Λαχανόρυζο λοιπόν, το οποίο δεν είχα φάει ποτέ στη ζωή μου και ούτε με έψηνε ιδιαίτερα, έλα όμως που βρέθηκα με ένα μωβ ή κόκκινο -όπως θέλετε πείτε το- λάχανο που ήταν ένα βήμα πριν το θάνατο και δεν υπήρχε περίπτωση να το πετάξω, οπότε αφού σκέφτηκα και ξανασκέφτηκα είπα "μωρέ δεν κάνω ένα λαχανόρυζο μωβ να αρέσει και στον Νηρέα;". Ε και το έκανα και ο Νηρέας ούτε να το φτύσει. Στην αρχή, γιατί όταν το δοκίμασε το λάτρεψε. Κι εγώ η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ γιατί δεν είμαι και η μεγαλύτερη φαν του ρυζιού. Ήταν όμως ζεστούλι και κόζικο, ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν αυτές τις μέρες που παγώσαμε. Και το χρώμα του τέλειο!

Υλικά 100 γρ ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1500 γρ. μωβ λάχανο 350 γρ. ρύζι γλασέ

χυμό λεμονιού από 1,5 λεμόνι

2 λίτρα νερό

1,5 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

2 κύβοι λαχανικών χωρίς αλάτι μισή κούπα άνιθος

Εκτέλεση 1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι στο δυνατό. 2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. 3. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά. 4. Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για να μαλακώσει κι αυτό. 5. Προσθέτουμε το ρύζι, τους κύβους λαχανικών, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφού πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. 6. Προσθέτουμε τον άνιθο αφού τον έχουμε ψιλοκόψει και τον χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 5 ακόμη λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε! Τιπς -Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο αν μας αρέσουν τα καυτερά. -Σερβίρουμε με παξιμάδια ή φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο. -Αν έχουμε βίγκαν φέτα μπορούμε να θρυμματίσουμε λίγη πάνω από το πιάτο. Φτιάξτε το και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story!

240 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων