• Krysta Paramythi

ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ grilled cheese με κρεμώδη γέμιση σπανάκι

Έγινε ενημέρωση: 19 Ιαν

Φτιάξτε τώρα πανεύκολα το τέλειο vegan σάντουιτς με σπανάκι!



Ετοιμαστείτε για βραδιά ταινίας γιατί σας έχω την τέλεια εναλλακτική του γνωστού ανθυγιεινού τοστακίου! Grilled cheese sandwich γεμάτο σίδηρο με σπανάκι και ψωμί ολικής άλεσης με λιωμένο vegan ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο του ονείρου! Τραγανό απ’έξω και μαλακό γεμάτο γεύση μέσα αυτό το σάντουιτς θα γίνει το αγαπημένο του χειμώνα! Φτιάχνεται σε μόλις 15 λεπτά και χρειάζεται απλά υλικά που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.



Μην δείτε το σπανάκι πολύ και το φοβηθείτε! Όταν μαγειρεύεται εξαφανίζεται και μένει μία πολύ μικρή ποσότητα, που είναι ακριβώς όση χρειάζεται αυτό το σάντουιτς. Αν θέλετε να αποφύγετε τη μαργαρίνη μπορείτε να βάλετε ίδια ποσότητα ελαιόλαδο στο ψωμάκι κι αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς να βάλετε λιπαρή ουσία μπορείτε να μην βάλετε τίποτα αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει την χαρακτηριστική βουτυρίλα που χαρακτηρίζει τα grilled cheese ούτε το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αν δεν έχετε βίγκαν τυρί κρέμα μπορείτε να χτυπήσετε λίγα αμύγδαλα ή κάσιους στο μπλέντερ με ελάχιστο αλάτι και λεμόνι.



Υλικά

4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

100 γρ. σπανάκι

100 γρ. ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο 3 mix τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

2 κ.σ. βίγκαν τυρί κρέμα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. βίγκαν μαργαρίνη

αλάτι & πιπέρι





Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

2. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε με μία πετσέτα. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και προσθέτουμε το βίγκαν τυρί κρέμα ανακατεύοντας για να λιώσει.

3. Βάζουμε σε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι τις 4 φέτες ψωμί και αλείφουμε μόνο από τη μία πλευρά της κάθε φέτας με μία κουταλιά του γλυκού βίγκαν μαργαρίνη.

4. Γυρνάμε τις φέτες ψωμιού με τη μαργαρίνη από την κάτω πλευρά του τηγανιού και στις δύο βάζουμε το μισό ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ. Πάνω από το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ μοιράζουμε την κρέμα σπανακιού και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος συμπληρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ.

5. Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού ώστε η πάνω πλευρά να είναι αυτή που έχει μαργαρίνη.

6. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό το ψωμί και αναποδογυρίζουμε με προσοχή ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

324 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων