Βελουτέ σούπα με πορτοκαλί φακές και κολοκύθα για το Χάλογουιν

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε

Η τέλεια συνταγή για γρήγορη θρεπτική σουπίτσα με Halloween ιστό αράχνης από βίγκαν τυρί κρέμα για ένα γιορτινό τραπέζι!

Το σπούκι φαγητό είναι σημαντικό μέρος ενός τραπεζιού για όσα παιδάκια γιορτάζουν το Χάλογουιν. Και πλέον είναι ευκαιρία να συνταντηθούμε σε μεγάλα γκάδερινγκ και να διασκεδάσουμε παρέα.

Η σούπα που φτιάχνουμε σήμερα είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά και αν έχουμε προνοήσει να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας φτιάχνεται μέσα σε 40 λεπτά το πολύ με την αναμονή. Δοκιμάστε τη!

Υλικά 500 γρ. πορτοκαλί φακή 1 κούπα ντοματίνια 2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο 2 λίτρa νερό 2 κούπες πουρές κολοκύθας 2 κ.σ. σκόνη κάρι 1 κ.σ. κουρκουμά ½ κ.γ. πιπέρι 2 κύβοι λαχανικών ελαιόλαδο vegan τυρί κρέμα για το σερβίρισμα

λεμόνι για το σερβίρισμα

Δείτε το βίντεο!

Εκτέλεση 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και στο μεταξύ κόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. 2. Σωτάρουμε για 5 λεπτά με τη σκόνη κάρι. 3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, τις φακές και τους κύβους και αφού πάρει μία βράση σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατατεύοντας κάθε τόσο γιατί η συγκεκριμένη φακή έχει την τάση να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. 4. Μπλεντάρουμε και μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το πιπέρι και τον κουρκουμά. 5. Σερβίρουμε σε μπολάκια με φρέσκο χυμό λεμονιού. 6. Για να φτιάξουμε τον ιστό ζεσταίνουμε τυρί κρέμα στο μικροκυμάτων για να μαλακώσει αλλά χωρίς να λιώσει και με ένα κορνέ με μικρή μύτη σχηματίζουμε ομόκεντρους κύκλους. Περνάμε μία οδοντογλυφίδα από τον εσωτερικό κύκλο στον εξωτερικό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης. Φτιάξτε τη συνταγή και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @veganhomegr και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε κι εγώ θα την κάνω story




210 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων