top of page

Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με μοσχοκάρυδο και κανέλα

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιαν

Πεντανόστιμη κρεμώδης vegan σούπα γλυκοπατάτας με καρότο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο και τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα μπαχαρικά. Μοσχοκάρυδο και κανέλα!



Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μία ζεστή βελουτέ σουπίτσα με ζωηρό πορτοκαλί χρώμα για βραδινό αυτό το χειμωνιάτικο βράδυ; Aυτή η σουπίτσα φτιάχνεται πολύ εύκολα, κρατάει πολύ καλά στο ψυγείο και στην κατάψυξη, άρα είναι το τέλειο γεύμα για το meal prepping του Σαββατοκύριακου ή για να τη φτιάξετε από το βράδυ για την επόμενη μέρα.



Είναι γεμάτη με όλα αυτά τα τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, κάτι που χρειαζόμαστε σίγουρα αυτή την εποχή και ελαφρώς καυτερή γιατί το να τρώμε καυτερά είναι ο τέλειος τρόπος να ανοίξουν οι μπουκωμένες μυτούλες. Αν δεν αντέχετε τα καυτερά απλώς παραλείψτε το καγιέν.



Ο αγαπημένος μου τρόπος να μαγειρεύω τις γλυκοπατάτες είναι στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται να παλέψω να ξεφλουδίσω το σκληρό εξωτερικό μέρος τους. Ωστόσο, αν δεν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε, να τις κόψετε σε κύβους και να τις μαγειρέψετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.



Φτιάξτε αυτή τη vegan σούπα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή για μία κόζικη βραδιά μπροστά από το τζάκι με το αγαπημένο σας βιβλίο! Υλικά

1300 γρ. γλυκοπατάτες (3 μεγάλες) 250 γρ. καρότα (2 μεγάλα) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ 1 κύβος λαχανικών 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1,5 κ.σ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν χυμός από ένα λεμόνι μισή κονσέρβα κρέμα καρύδας 1,5 λίτρο νερό


Εκτέλεση 

1. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα πιάτο και κάνουμε μερικές τρύπες σε κάθε γλυκοπατάτα με ένα πιρούνι.

2. Τις ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 λεπτά.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα.

4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη σπάτουλα.

6. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μισό λίτρο νερό σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. 8. Μόλις κρυώσουν λίγο οι γλυκοπατάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων. 9. Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το περιεχόμενο της κατσαρόλας και μπλεντάρουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές. 10. Βάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, τον κύβο λαχανικών, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, τον χυμό λεμονιού μισό λίτρο νερό. Ανακατεύουμε και αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε σιγά σιγά νερό από το υπόλοιπο μισό λίτρο που έμεινε. 11. Σερβίρουμε ζεστή τοπάροντας με κρέμα καρύδας και ψημένα αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης.


Φτιάξτε την και ανεβάστε φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @krystaparamithi και #veganhomegr για να μου πείτε πως σας φάνηκε!

312 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page