• Krysta Paramythi

Αρακάς λαδερός χωρίς λάδι με λίγες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση

Έγινε ενημέρωση: 20 Απρ 2021



Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό. Εντάξει προφανώς δε γίνεται ακριβώς έτσι. Δηλαδή τα λαδερά όπως τα ξέρουμε από τις γιαγιάδες μας, που έχουν παραπάνω λαδάκι για να κάνουμε βούτες με το ψωμί, εννοείται πως δεν μπορούν να είναι λαδερά χωρίς λάδι. Όμως, μπορούμε να φτιάξουμε τον αρακά το λαδερό, με πλούσια γευστική σάλτσα, χωρίς ίχνος λαδιού.


Και υπάρχει ένα μυστικό εδώ. Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο χωρίς λάδι, αλλά με δεμένη σάλτσα κι όχι σαν νερόβραστο, πρέπει να βάλετε πολύ ντομάτα! Μην το παραλείψετε αυτό! Είναι σημαντικό!


Υλικά -1 κιλό αρακά κατεψυγμένο -2 κρεμμύδια -3 καρότα -6 πατάτες -1/2 ματσάκι άνιθο -500 ml ντομάτα -αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τις πατάτες κυδωνάτες. 2) Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεπαγώσει ο αρακάς. 3) Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα να καλύπτει τα λαχανικά. 4) Αφού πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγομαγευρευτεί για περίπου 30 λεπτά. 5) Προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε γι ακόμη 10-15 λεπτά.

621 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων